Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Duitsland

Schneider Weisse

Adres: Emil-Ott-Straße 1-5, 93309 Kelheim

Website: http://www.schneider-weisse.de

Brouwerij Schneider Weisse, Zuid-Duitsland.

Omschrijving

De geschiedenis van Schneider Weisse begint bij het Hofbräuhaus in München waar Georg Schneider I in 1855 brouwmeester werd. In deze tijd was tarwebier niet erg populair, maar Schneider geloofde in het product, kocht in 1872 zijn eigen brouwerij (de vroegere Maderbräu im Tal) en startte de productie onder zijn eigen naam, maar naar het historische recept. In 1927 verwierf de familie het Weisses Bräuhaus in Kelheim, een vroeger Hofbräuhaus met een 300-jarige geschiedenis van tarwebierproductie. In de Tweede Wereldoorlog werd de brouwerij in München zwaar beschadigd en werd de productie overgebracht naar Kelheim. De laatste jaren is het assortiment flink uitgebreid; drie bieren (Vintage Aventinus, Aventinus Eisbock en het organische Wiessen Edel-Weisse) worden primair voor de export gemaakt.

Bieren

Brouwerij Schneider Weisse, Zuid-Duitsland.
Schneider Weisse Original

ORIGINAL

Alcoholpercentage: 5,4%
Type: Hefeweizen

Lichtbruin en gist; intense kruidnagel- en bananenschilaroma's in de neus; kruidige fruitigheid op de tong; licht en verfrissend, met zeer milde bitterheid.

 

Schneider Weisse Weizen Hell

WEIZEN HELL

Alcoholpercentage: 5,2%
Type: Hefeweizen

Bleek en intens troebel; intens kruidige aroma's; volle body en bijna zoet, met bananebaroma's en een zweempje bitterheid.

 

Schneider Weisse Wiesen Edel Weisse

WIESEN EDEL WEISSE

Alcoholpercentage: 6,2%
Type: Hefeweizen

Goudoranje, wolkig; zeer fruitig (banaan, grapefruit) in de neus. Hoog gecarboniseerd, soepel op de tong; vrij bitter.

 

Schneider Weisse Aventinus

AVENTINUS

Alcoholpercentage: 8,2%
Type: Dubbelbok

Donker kastanjekleur; bananen- en cacao-aroma's; kruidige fruitigheid, bijna verfrissend dankzij hoog koolzuur, hoewel de warmte in het mondgevoel verwijst naar zijn alcoholische sterkte. Geen duidelijke bitterheid.