Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Overige Europese landen met lokale biercultuur.

De Bekeerde Suster

Adres: Kloveniersburgwal 6-8, 1012 CT Amsterdam

Website: http://www.debekeerdesuster.nl

Brouwerij, proeflokaal, restaurant De Bekeerde Suster, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland.

Omschrijving

Brouwhuis Maximiliaan werd in 1992 gesticht door ex-thuisbrouwer Albert Hoffmann op de locatie van het vroegere Amsterdamse Maria Magdalena-klooster, maar ging failliet in 2002. De brouwerij werd in 2003 heropend door de Beiaard Groep en herdoopt in De Bekeerde Suster, ter herinnering aan Maria Magdalena van Betanië. De koperen brouwketel in Beierse stijl is in het zuiden van het land gemaakt en de huisbieren worden getapt via een uniek systeem dat het bier onder hoge druk uit grote kunststofzakken perst. Een op verschillende verdiepingen ingericht café met veel hoeken en gaten omgeeft de brouwerij. Het eerste bier, Blonde Ros, werd in november 2004 gemaakt. Zijn recept is recent onder handen genomen door de vroegere La Trappe-brouwer Harrie Vermeer.

Bieren

Brouwerij, proeflokaal, restaurant De Bekeerde Suster, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland.
De Bekeerde Suster Blonde Ros

BLONDE ROS

Alcoholpercentage: 6,0%
Type: Blond

Goudblond; citrus- (East Kent Goldings-hop), mout- en fruitaroma's; ontvouwt zich van zoete fruitigheid tot een kruidigere (Saaz-hop) en drogere afdronk.