Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Overige Europese landen met lokale biercultuur.

Zipfer

Adres: 4871 Neukirchen an der Vöckla, Zipf 22

Website: http://www.zipfer.at

Brouwerij Zipfer, Neukirchen an der Vöckla, Oostenrijk.

Omschrijving

Zipfer is de enige grote brouwerij in Oostenrijk die nog hele hopbellen gebruikt. Deze landelijke brouwerij, opgericht in 1858 door de Weense bankier Franz Schaup, is gesitueerd op het platteland in Opper-Oostenrijk. Zipfer specialiseert zich in het maken van zeer bleke lagers, waaronder seizoensbokbieren voor kerst en pasen, met Urtyp (geïntroduceerd in 1967) als haar bestverkochte bier. De brouwerij ging enkele malen in andere handen over en maakt nu deel uit van de Heineken-groep, die inmiddels verantwoordelijk is voor ruim de helft van de gehele bierproductie in Oostenrijk.

Bieren

Brouwerij Zipfer, Neukirchen an der Vöckla, Oostenrijk
Zipfer Urtyp

URTYP

Alcoholpercentage: 5,0%
Type: Pilsener

Strokleurig met een stabiele kraag; wat hooi- en citrusaroma's; opwekkend en verfrissend met medium body.

Zipfer Pils

PILS

Alcoholpercentage: 5,2%
Type: Pilsener

Bleekgoud van kleur met intense (Tettnang) hoparoma's en een edele bitterheid. Bloemige hoparoma's overheersen in de nasmaak die de algemene droge indruk onderstreept.

 

Zipfer Sparkling

SPARKLING

Alcoholpercentage: 5,0%
Type: Dry beer

Zeer bleekgouden kleur; een zweem van perzik in de neus, maar verder weinig aroma. Een extreem verfrissend bier dankzij hoog koolzuur en extreem droog met vrijwel geen nasmaak. De term 'sparkling' duid in de Duitse brouwtraditie een droog bier aan.