Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Duitsland

Guinness

Adres: St. James's Gate, Dublin 8

Website: http://www.guinness.com

Brouwerij Guinness, Dublin, Ierland.

Omschrijving

Guinness kan terecht stellen het meest speciale bier te zijn dat ooit gebrouwen is. Toen de jonge Arthur Guinness 100 pond erfde, kocht hij een brouwerijtje in het graafschap Kildare. In 1759 huurde hij voor 9000 pond per jaar een slapende brouwerij bij St. James's Gate in Dublin. Omstreeks 1833 was zij de grootste brouwerij in Ierland en in 1881 was de productie ruim 1 miljoen vaten per jaar en de brouwerij de grootste ter wereld. Innovaties in chemie, product, verpakking en reclame deden Guinness haar rivalen ver voor blijven. In 1997 stapte Guinness in een fusie van 24 miljard pond met een andere drankengroep Grand Met, om de multinational Diageo te vormen.

Bieren

Brouwerij Guinness, Dublin, Ierland.
Guinness Draught

DRAUGHT

Alcoholpercentage: 4,1%
Type: Stout

Hopinvloed komt uit boven het melkachtige, gebrande moutaroma. De fruit- en roomsmaken zijn in balans met bitterheid; zoethout en donkere toffee leiden naar de droge afdronk.

 

Guinness Foreign Extra Stout

FOREIGN EXTRA STOUT

Alcoholpercentage: 7,5%
Type: Stout

Een hopbladaroma met tonen van gebrande toast en smaken van rijke mout, bittere koffie en zoethout. Zuurheid in de afdronk verzacht de forse alcoholische kick.