Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Duitsland

Caledonian

Adres: The Caledonian Brewery, Slateford Road, Edinburgh EH11 1PH

Website: http://www.caledonianbeer.com

Brouwerij Caledonian, Edinburgh, Schotland.

Omschrijving

Deze imposante bakstenen brouwerij werd oorspronkelijk in 1869 gesticht door Lorimer en Clark en werkte onder hun naam totdat zij in 1919 aan Vaux in Sunderland werd verkocht. In 1987 werd sluiting voorkomen door een management buy-out, en hoewel 'The Caley' nog wordt gerund als een onafhankelijk bedrijf, kocht Scottish & Newcastle de locatie in 2004, samen met een klein percentage van de handel. Caledonian, de enige overlevende van de 40 brouwerijen in de stad, haalt haar brouwwater nog uit een serie natuurlijke bronnen, bekend als de 'Magische cirkel'. De laatste brouwerij in het land met direct verhitte ketels leed onder twee enorme branden in 1994 en 1998.

Bieren

Brouwerij Caledonian, Edinburgh, Schotland.
Caledonian Deuchars IPA

DEUCHARS IPA

Alcoholpercentage: 3,8%
Type: India pale ale

Een veel prijzen winnend pale ale. Deuchars heeft een scherp hoparoma met citrus-fruittonen en een mate van moutigheid in de smaak die niet opgeeft. De lange, evenwichtige afdronk is bitter met een zweem biscuitmout.

 

Caledonian 80/-

80/- (SHILLING)

Alcoholpercentage: 4,2%
Type: Heavy

Roestbruin van kleur, typisch moutgestuurd met een onderlaag van frambozen en een suggestie van chocolade, leidend naar een late, hoppige afdronk.