Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Duitsland

Pinkus Müller

Adres: Kreuzstraße 4-10, 48143 Münster

Website: http://www.pinkus-mueller.de

Brouwerij Pinkus Müller, Münster, Noordwest-Duitsland.

Omschrijving

Münster had ooit 150 hooggistende brouwerijen. Pinkus Müller is als enige overgebleven, samen met haar Brauerei-Ausschank, een sleutelattractie in de stad. Altbier in deze streek is veel bleker van kleur; hoewel alt in dit verband niet 'oud' betekent, heeft Pinkus Müller werkelijk 'oud' Altbier in haar kelders. Ongeveer 10% van de productie blijft ruim een jaar in een rijpingstank, waar er opzettelijk melkzuurbacillen aan worden toegevoegd om het extra wrang te maken. Dit bier wordt dan gemengd met vers Altbier om het verfrissender te maken.

Bieren

Brouwerij Pinkus Müller, Münster, Noordwest-Duitsland.
Pinkus Müller Münstersch Alt

MÜNSTERSCH ALT

Alcoholpercentage: 5,1%
Type: Alt

Goudblond, met kleine kraag. Graanaroma in de neus en een zweem van melkzuur; lichte tot medium body; weinig koolzuur, toch verfrissend, medium bitterheid in de afdronk.

 

Pinkus Müller Classic

CLASSIC

Alcoholpercentage: 4,2%
Type: Zuur ale

Ongefilterd Alt, alleen aan de tap verkrijgbaar (nu ook in de giftshop). Het bevat een ruime dosis 'oud' Altbier. Sinaasappelschilaroma in de neus; een zeer wrange algemene indruk.

 

Pinkus Müller Pils

PILS

Alcoholpercentage: 5,2%
Type: Pilsener

Bleke strokleur; hooiachtige aroma's; medium body en een vrij esterachtige algemene indruk met kruidige Tettnang-hoparoma's in de afdronk.