Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Duitsland

Uerige

Adres: Berger Straße 1, 40213 Düsseldorf

Website: http://www.uerige.de

Brouwerij Uerige, Düsseldorf, Noordwest-Duitsland.

Omschrijving

Dit drukke brouwcafé in hartje Düsseldorf is zowel bij inwoners als toeristen populair. Tapbieren komen uit houten vaten die uit de smalle kelders worden gerold. Al het gebottelde bier, speciaal het Sticke (stickum is het plaatselijk dialect voor ons 'stiekem') zit in beugelflessen. De brouwerij heeft een productie van 19.000 hl per jaar, alles gebrouwen in het betrekkelijk kleine koperen brouwhuis tussen de bars. Hoewel de ketels van binnen ultramodern zijn, gebruikt de familie Schnitzler graag traditionele methoden voor verpakken en brouwen: ze gebruikt alleen hele hopbellen en koelt het wort in een traditioneel koelvat (een ondiepe open tank) en een koperen Baudelot-koeler.

Bieren

Brouwerij Uerige, Düsseldorf, Noordwest-Duitsland.
Uerige Alt

ALT

Alcoholpercentage: 4,7%
Type: Alt

Donkerkoper; hars- en citrusachtige hopneus; droog met genoeg body; een vleugje nootachtig fruit (appels, peren); intense bitterheid van de aromatische hop en chocoladeachtige geroosterdheid.

 

Uerige Weizen

WEIZEN

Alcoholpercentage: 5,0%
Type: American-style Hefeweizen

Goudblond, niet te troebel; tarwearoma's, enig fruit (peren? citroenschil?); medium body; verfrissend en iets bitter in de nasmaak.

 

Uerige Sticke

STICKE

Alcoholpercentage: 6,5%
Type: Sterk ale

De 'bok' versie van het Alt, alleen verkrijgbaar op de derde dinsdag van januari en oktober. Donkerkoper; extreem citroenachtige, peperige hopneus met wat karamel; zeer volle body maar niet echt zoet; krachtige hoppige bitterheid met een zweem van gebrande walnoot.

 

Uerige Doppel Sticke

DOPPEL STICKE

Alcoholpercentage: 8,5%
Type: Gerstewijn

De exportversie van Sticke; diepdonkerbruin; doordringende alcoholgeur, intense moutigheid in de neus en op de tong; zeer volle body en veel zoetheid, goed in evenwicht met de intense bitterheid. Claimt met 75+ IBU het hoogste bitterheidsniveau in Duitsland te hebben.