Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Duitsland

Bayerischer Bahnhof

Adres: Brau & Gaststättenbetrieb GmbH & Co. KG, Bayrischer Platz 1, 04103 Leipzig

Website: http://www.bayerischer-bahnhof.de

Vrouwelijke bierliefhebbers volgen aandachtig de brouwmeester van het tot brouwhuis omgebouwde station in Leipzig, Oost-Duitsland.

Omschrijving

Thomas Schneider vestigde dit zeer grote brouwcafé in Duitslands oudste, overgebleven treinstation, een monument uit 1842. Het richt zich op de productie van Leipzigs traditioneel zeer wrange gosestijl, hoewel het ook en Schwarzbier, een pils en een tarwebier in Beierse stijl biedt. Recent waagt Schneider zich aan de productie van andere zure bieren; hij maakt een versie van Berliner Weisse voor export naar Amerika.

Bieren

Vrouwelijke bierliefhebbers volgen aandachtig de brouwmeester van het tot brouwhuis omgebouwde station in Leipzig, Oost-Duitsland.
Bayerischer Bahnhof Original Leipziger Gose

ORIGINAL LEIPZIGER GOSE

Alcoholpercentage: 4,6%
Type: Zuur ale

Zeer troebel, oranjekleurig tarwebier (60% gemoute tarwe) dat ook kan worden gekocht in een traditionele beugelfles met lange hals. Het melkzuuraroma mengt zich met het typische kruidnagelaroma van tarwebier, plus wat koriander. Medium body en een duidelijke wrangheid in de droge afdronk.

 

Bayerischer Bahnhof Berliner Style Weisse Interpretation

BERLINER STYLE WEISSE INTERPRETATION

Alcoholpercentage: 3,1%
Type: Zuur ale

Zeer bleek en wazig; zuurdesem- en kersenyoghurtachtige aroma's; verfrissend met verrassend weinig zuurheid en een vleugje bitterheid (amandel?) in de afdronk.