Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Duitsland

Erdinger Weissbräu

Adres: Lange Zeile 1 + 3, 85435 Erding

Website: http://www.erdinger.com

Brouwerij Erdinger Weissbräu, Zuid-Duitsland.

Omschrijving

's Werelds grootste tarwebierbrouwerij werd gesticht in 1886, toen tarwebier - bevrijd van de beperkingen van het Reinheitsgebot - weer aan populariteit won. Hoewel Erdinger goed was ingevoerd in zijn lokale markt, was in de jaren 1960 haar tarwebierbusiness nog steeds min of meer lokaal en teruglopend. Niet ontmoedigd voerde eigenaar Werner Brombach begin jaren 1970 nationale reclamecampagnes om tarwebier te promoten als dé stijl voor Beiers bier. In die tijd investeerden brouwerijen veel in marketing en Brombachs campagnes sloegen in. Erdinger is nu alomtegenwoordig, hoewel haar vlaggenschip iets van haar karakter heeft verloren, en op weg een internationaal merk te worden.

Bieren

Brouwerij Erdinger Weissbräu, Zuid-Duitsland.
Erdinger Weissbier Mit Feiner Hefe

WEISSBIER MIT FEINER HEFE

Alcoholpercentage: 5,3%
Type: Hefeweizen

Ondoorzichtige strokleur, een vleugje banaan en kruidnagel; sterk koolzuurhoudend; medium body met weinig aroma; lage bitterheid in de afdronk.

 

Erdinger Pikantus

PIKANTUS

Alcoholpercentage: 7,3%
Type: Tarwebok

Donkerbruin; zeer laag bananenaroma, vleugje gebrande noten; verfrissend maar zoet, chocoladeachtig en enig alcohol. Peperige, kruidige afdronk met aanhoudende moutige zoetheid.