Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Duitsland

Hofbräuhaus München

Adres: Staatliches Hofbräuhaus, Hofbräualle 1, 81829 München

Website: http://www.hofbraeu-muenchen.de

Oude brouwerij Hofbräuhaus München. Er werd een nieuwe brouwerij geopend buiten de stad. De oude brouwerij doet nu dienst als café/restaurant.

Omschrijving

Het Hofbräuhaus am Platzl in München gaat er prat op het bekendste bierhuis in Europa te zijn en wordt dagelijks door duizenden toeristen bezocht. Het huidig pand werd in 1897 gebouwd op de plaats van de oude brouwerij, nadat het brouwen was verplaatst naar de voorstad Riem. Het Hofbräuhaus München is nog bezit van de staat Beieren. Haar geschiedenis gaat terug tot 1589, toen hertog Wilhelm V een brouwerij bouwde ten behoeve van zijn huishoud- en hofdienaren. Van 1602 tot 1806 bezat deze brouwerij een staatsmonopolie voor het brouwen van tarwebier (dat het toen in licentie gaf aan andere hofbrouwerijen). Brouwmeester Elias Pichler was de eerste die in 1614 Beiers bokbier brouwde.

Bieren

Oude brouwerij Hofbräuhaus München. Er werd een nieuwe brouwerij geopend buiten de stad. De oude brouwerij doet nu dienst als café/restaurant.
Hofbräuhaus München Original

ORIGINAL

Alcoholpercentage: 5,1%
Type: Beiers Helles

Goudblond; moutige neus; zeer mild op de tong, lichte body; romig mondgevoel en net een zweem van hop.

Hofbräuhaus München Schwarze Weisse

SCHWARZE WEISSE

Alcoholpercentage: 5,1%
Type: Hefeweizen

Rood tot donkerbruin en troebel; kruidnagel, banaan, karamel in de neus; volle body; iets geroosterd maar verfrissend dankzij hoog koolzuur.