Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Duitsland

Thurn Und Taxis

Adres: Am Kreuzhof 5, 93055 Regensburg

Website: http://www.thurnundtaxisbiere.de

Vrachtwagen van brouwerij Thurn Und Taxis, Regensburg, Zuid-Duitsland.

Omschrijving

De adellijke familie Thurn Und Taxis pionierde op het gebied van de posterijen in Europa en toen deze in de 19e eeuw werden genationaliseerd, kocht de familie grote stukken land, inclusief de bedrijven erop. Op zeker moment in het begin van de 20e eeuw bezat men 120 (zij het vrij kleine) brouwerijen. Enige tijd was de bierproductie geconcentreerd in Schierling bij Kelheim, waar Thurn Und Taxis als eerste in het moderne Duitse brouwen een roggebier brouwde. Dat veranderde drie keer van naam: geboren als Schierlinger Roggen, kreeg het de naam Thurn Und Taxis Roggen en in 2000 Paulaner Roggen. In 1996 fuseerde Thurn Und Taxis met Paulaner en werd de meeste productie naar München en Rosenheim verplaatst. Er bleef een brouwcafé achter bij het kasteel in Regensburg. In 2005 kreeg het roggebier de merknaam Thurn Und Taxis terug.

Bieren

Vrachtwagen van brouwerij Thurn Und Taxis, Regensburg, Zuid-Duitsland.
Thurn Und Taxis Roggen

ROGGEN

Alcoholpercentage: 5,3%
Type: Ongefilterd ale

Donkermahonie, weinig troebel; kruidige kruidnagel- en gemberaroma's medium tot volle body; gecompenseerd door citrusachtige fruitigheid en enige hopsmaak en bitterheid.

 

Thurn Und Taxis Pilsener

PILSENER

Alcoholpercentage: 4,9%
Type: Pilsener

Strokleurig met een stabiele schuimkraag; grassige en citrusachtige hoparoma's; droog en meer door hop gedomineerd dan door mout. Droge afdronk.