Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Duitsland

Hoepfner

Adres: Haid-und-Neustraße 18, 76131 Karlsruhe

Website: http://www.hoepfner.de

Medewerkers van Brouwerij Hoepfner vieren de ontwikkeling van een nieuw bier in hun brouwerij te Karlsruhe, Zuidwest-Duitsland.

Omschrijving

De kasteelachtige brouwerijgebouwen van rode zandsteen uit 1898 openen elke lente hun poorten voor een festival. Hoepfner is een specialiteitenbrouwerij die zelf mout en haar eigen giststammen cultiveert.

In de 18e en 19e eeuw waren Engelse ales - en vooral porters - in het zuiden van Duitsland even populair als in de Baltische staten. Porter werd spoedig een premium bierstijl. Duits porter was sterker, meer chocoladeachtig, en minder wrang dan het in Engeland gemaakte. Zijn populariteit slonk bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, toen patriottische brouwers 'het bier met de Engelse naam' uit hun programma schrapten. Hoepfner is een van de weinige brouwerijen die nog een porter maken.

De familie Hoepfner (van wie de naam suggereert dat hun voorouders hophandelaren waren) verkocht de brouwerij aan BHI in 2004 en Friedrich Georg Hoepfner kwam in het bestuur van BHI. De brouwerij werkt nog onafhankelijk; haar culinaire avonturen omvatten porter-brood, porter-pretzels en zelfs een portercake, verkocht door de lokale bakkerijketen Visel.

Bieren

Medewerkers van Brouwerij Hoepfner vieren de ontwikkeling van een nieuw bier in hun brouwerij te Karlsruhe, Zuidwest-Duitsland.
Hoepfner Porter

PORTER

Alcoholpercentage: 5,8%
Type: Duits porter

Mahonie tot zwart dankzij Münchener, kristal- en zwarte mouten die een soepelheid geven die de gebrande tonen verhult, Tettnang- en Saaz-hop bieden edele bitterheid en een aanhoudend hoparoma.

 

Hoepfner Goldköpfle

GOLDKÖPFLE

Alcoholpercentage: 5,5%
Type: Dortmunder Export

Bleekamber; intense hop (Hallertau) in de neus; esterachtig en fruitig (appel, druif); verrassend lage bitterheid.

 

Hoepfner Pilsner

PILSNER

Alcoholpercentage: 4,7%
Type: Pilsener

Strokleurig, zeer intens hoparoma in de neus (Tettnang); medium tot volle body, gecompenseerd door volop bitterheid.