Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Overige Europese landen met lokale biercultuur.

Overig Europa - Luxemburg

Stad Luxemburg - Bascharge - Ardennen

Luxemburg, omgeven door de brouwende grootmachten Duitsland, België en de Elzas (Frankrijk), heeft geen eigen bierstijl. De grootste brouwer, Mousel-Diekirch (onderdeel van AB InBev), maakt een bleek pilsener, maar het mist de vitaliteit van Belgisch bier of de zuiverheid van Duits bier.

Bezoekers aan de stad Luxemburg kunnen genieten van lokale en internationale bieren en wijnen en de lokale keuken in de vele cafés en bars proeven.

Ooit in de geschiedenis van Luxemburg bliezen 36 brouwerijschoorstenen hun rook in de lucht, maar nu bestaat zijn brouwerij-industrie slechts uit een handvol producenten. Deze brouwers echter zoeken niet alleen hun brouwingrediënten lokaal, maar verkopen ook lokaal geproduceerde spijzen in hun brouwcafés en restaurants. Let op hun gerookte varkensvlees, dat het goed doet met de minder assertieve pilsenerstijlen die overheersen. Café du Coin in Rumelange, 24 km ten zuidwesten van de stad Luxemburg, biedt een uitstekende reeks lokale bieren.

Brouwerijen die de dienst uitmaken in Luxemburg

  1. Beierhaascht
  2. Cornelyshaff
  3. Simon
Bezoekers aan de stad Luxemburg kunnen genieten van lokale en internationale bieren en wijnen en de lokale keuken in de vele cafés en bars proeven.