Geschiedenis
Bedreigd Werelderfgoed
Home
wereld - selected
          
banner
vlag congo-kinshasa

Officiële landstaal: Frans (Lingala, Kikongo, Swahili, Luba-Kasai hebben het statuut van nationale taal)
Hoofdstad: Kinshasa
Regeringsvorm: republiek
Religie: 80% Christelijk
Oppervlakte: 2.344.858 km²
Inwoners: 81.331.050 (2016)
Inwoners / km²: 34,7 / km² (2016)
Munteenheid: Congolese frank
Nationale Feestdag: 30 juni
Volkslied: Debout Congolais

Thumbnail vlag Congo-Kinshasa
1980: Nationaal Park Kahuzi-Biega
Nationaal Park Kahuzi-Biega. Klik hier om meer te weten te komen over dit erfgoed op de website van Unesco (Engels). Deze site bevindt zich sinds 1997 op de lijst van bedreigde sites.
Nationaal Park Kahuzi-Biega

Het moza´ek van biomen maakt het park tot een uitstekende habitat voor de gorilla, maar er huizen ook andere primaten, waaronder de oostelijke chimpansee en talloze meerkatachtigen en slankapen. Andere zoogdieren zijn olifant, boszwijn en vele antilopen en duikerbokken.

Dit is een groot gebied met tropisch oerwoud dat wordt gedomineerd door twee dode vulkanen, Kahuzi (3308 m) en Biega (2790 m). Het park kent een gevarieerde en overdadige fauna en bestaat uit een kleinere sector aan de oostzijde met een gedeelte van het Mitumba-gebergte en een grotere westelijke sector in het centrale bekken van de rivier de Kongo. Tussen de twee sectoren ligt een smalle corridor. De westelijke sector heeft een equatoriaal regenwoud met overgangsbos tussen 1200 en 1500 m. In de oostelijke sector zijn zes verschillende vegetatietypes te onderscheiden. Het park werd ingesteld om 200 tot 300 oostelijke laaglandgorilla's te beschermen die voornamelijk voorkomen in de wouden op 2100-2400 m, maar ook in het lagere regenwoud.