Geschiedenis
Bedreigd Werelderfgoed
Home
wereld - selected
          
banner
vlag congo-kinshasa

Officiële landstaal: Frans (Lingala, Kikongo, Swahili, Luba-Kasai hebben het statuut van nationale taal)
Hoofdstad: Kinshasa
Regeringsvorm: republiek
Religie: 80% Christelijk
Oppervlakte: 2.344.858 km²
Inwoners: 81.331.050 (2016)
Inwoners / km²: 34,7 / km² (2016)
Munteenheid: Congolese frank
Nationale Feestdag: 30 juni
Volkslied: Debout Congolais

Thumbnail vlag Congo-Kinshasa
1996: Okapi-wildpark
Okapi-wildpark. Klik hier om meer te weten te komen over dit erfgoed op de website van Unesco (Engels). Deze site bevindt zich sinds 1997 op de lijst van bedreigde sites.
Okapi-wildpark

De pygmeeėn die tegenwoordig het Ituri-woud bevolken, zijn experts in het gebruik en de identificatie van wilde planten. Pygmeeėn zijn jagers -verzamelaars met een semi-nomadische stijl van leven. Als ze niet op jacht zijn met hun traditionele netten of bogen, verzamelen ze insecten, paddenstoelen, vruchten, zaden, planten en honing.

Het Okapi-wildpark beslaat ongeveer een vijde gedeelte van het Ituri-woud in het noordoosten van Congo-Kinshasa. Het bekken van de rivier de Congo, waarvan reservaat en woud deel uitmaken, is een van de grootste afwateringssystemen van Afrika. In het reservaat leven bedreigde zoogdiersoorten en vogels en ongeveer 5000 van de 30.000 nog overgebleven okapi's in de wereld. Ook is er schitterend natuurschoon, zoals de watervallen in de rivieren de Ituri en de Epulu. Het park wordt bewoond door traditionele nomadische jagers van de Mbuti- en Efe-pygmeeėn.