Geschiedenis
Natuurlijk Werelderfgoed
Cultureel Werelderfgoed
Home
wereld - selected
Historische vestingstad Harar Jugol.
          
banner
Historische vestingstad Harar Jugol. Klik hier om meer te weten te komen over dit erfgoed op de website van Unesco (Engels).
vlag ethiopie

Officiële landstaal: Amhaars
Hoofdstad: Addis Abeba
Regeringsvorm: republiek
Religie: 63% Ethiopisch-orthodox, 34% islam, 3% animisme
Oppervlakte: 1.104.300 km²
Inwoners: 102.374.044 (2016)
Inwoners / km²: 92,7 / km≤ (2016)
Munteenheid: Birr
Nationale feestdag: 28 mei
Volkslied: Whedefit Gesgeshi Woude Henate Ethiopia

Thumbnail vlag Ethiopië
2006: Historische vestingstad Harar Jugol

Harar Jugol is het centrum van een islamitische streek in een verder christelijk EthiopiŽ. Het werelderfgoed omvat de gehele historische vestingstad van Jugol, waarbij de naam 'Jugol' verwijst naar de stadsmuur en de versterkte stad.

De historische vestingstad Harar ligt in het oosten van EthiopiŽ, op een plateau met diepe kloven dat wordt omringd door woestijn en savanne. De muren rond deze heilige moslimstad werden gebouwd tussen de 13e en 16e eeuw. Harar Jugol, volgens zeggen de vierde heilige stad van de islam, heeft 82 moskeeŽn, waarvan er drie dateren van de 10e eeuw, en 102 heiligdommen. Maar de huizen met hun bijzondere interieurontwerp vormen het spectaculairste gedeelte van Harars culturele erfenis. De invloed van Afrikaanse en islamitische tradities op de ontwikkeling van de bouwtypes van de stad en de stadsplattegrond geven de plaats een bijzonder en uniek karakter.