Cultureel Werelderfgoed
Home
wereld - selected
          
banner
Forten en kastelen, Volta, Groot-Accra, en de centrale en westelijke regio's. Klik hier om meer te weten te komen over dit erfgoed op de website van Unesco (Engels).
vlag ghana

Officiële landstaal: Engels
Hoofdstad: Accra
Regeringsvorm: constitutionele democratie
Staatshoofd en regeringsleider: President Nana Addo Dankwa Akuffo Addo
Religie: 71,2% christelijk, 17,6% islam, traditionele religies 5,2%, atheÔst 5,2%, andere 0,8%
Oppervlakte: 238.533 km²
Inwoners: 26.908.262 (2016)
Inwoners / km²: 112,8 / km² (2016)
Munteenheid: Cedi
Nationale feestdag: 6 maart
Volkslied: God Bless Our Homeland Ghana

thumbnail vlag Ghana
1979: Forten en kastelen, Volta, Groot-Accra, en de centrale en westelijke regio's
Forten en kastelen, Volta, Groot-Accra, en de centrale en westelijke regio's

De forten en kastelen bij Accra waren van grote strategische waarde en werden op verschillende momenten bezet door Europese kooplui en avonturiers uit Portugal, Spanje, Denemarken, Zweden, Holland, Duitsland en Groot-BrittanniŽ.

De resten van versterkte handelsposten die tussen 1482 en 1786 langs de kust van Ghana werden gesticht tussen Keta en Beyin, zijn nog zichtbaar. Het waren schakels in de handelsroutes van de Portugezen tijdens hun periode van grote zeereizen in alle delen van de wereld. Accra werd pas bewoond aan het eind van de 16e eeuw toen de Ga hierheen migreerden. Deze eerste bewoners hielden zich tijdens het midden van de 18e eeuw bezig met landbouw en vissen in de lagune en op zee. Tijdens de slavenhandel werd Accra belangrijker door de nabijgelegen forten, waarvan er vele in bezit waren en werden beheerd door de Hollanders. Dit duurde tot het afschaffen van de slavenhandel in 1807.