De Recreatieparken van Houthalen-Helchteren

 

De Recreatieparken van Houthalen-Helchteren
ons land - focus


Welkom in Limburg!

Inleiding en bronvermelding
Algemene Geschiedenis
's Lands Glorie
Bezienswaardigheden
Home
           
banner
Vlag Limburg

De recreatieparken van Houthalen-Helchteren, van links naar rechts, van boven naar onder: Wild- en Wandelpark Molenheide, Recreatiepark Molenheide, Hengelhoef, Kelchterhoef.

Wild- en Wandelpark Molenheide:

Het gemeentelijk Wild- en Wandelpark Molenheide is een omheind natuurgebied van 100 ha, rijk aan naaldbossen, loofbomen, heide en vijvers en met een grote verscheidenheid aan dieren: damherten, everzwijnen, fazanten, pauwen, hoenders, watervogels, eekhoorns en konijnen. Er zijn 3 bewegwijzerde wandelpaden en een speelbos. Van op de uitkijktoren kan je dieren observeren en overal mag je de dieren voeren. Op de daarvoor voorziene plaatsen kan je genieten van een picknick. In de boskantine kan men rustig verpozen.

Molenheide: een superdag voor de hele familie!

Park Molenheide is de ideale "overdekte" plaats voor een uitstap met de hele familie. Er is voor elk wat wils. "De Mijn" is een unieke tot de verbeelding sprekende indoor minigolf (18 holes) in thema van de mijn. Er komen licht-, geluids-, rook- en zelfs geureffecten aan te pas om het parcours zo avontuurlijk mogelijk te maken. Een prachtig en spannend twee uur durend avontuur, uniek in Europa.

Het indoor zwemparadijs "Aquapolis" bied voor iedereen wat wils. Kleuters en peuters kunnen terecht in het kleurrijke Kabouterbad met zijn glijbaantjes, kabouterhuisjes, borrelende paddestoelen en kabouters. Voor de tieners is er de "Super Flume". Deze 100 meter lange glijbaan laat jullie met een vaart naar beneden glijden. Pure adrenaline haal je pas in de "Aqua Wizz" van 50 meter en een hellingshoek van meer dan 40°. De "Blackhole" met een sterrenhemel en flashlight is een echte aanrader! Zin om met de familie naast mekaar van de glijbaan te gaan? Vergeet dan zeker niet de familiebaan van 3 meter. Het 25-meterbad is dan weer ideaal voor baantjeszwemmers.

Het indoor speelparadijs "Kids Valley" van 5.500 vierkante meter is een mega binnen- en buitenspeelwereld met een groot aanbod aan veilige en plezante speeltuigen. Touwenparcours, go-cart piste, klimstructuur, shooting gallery, funhouse, piratenburcht, spookkasteel,... maakt het niet enkel het leukste maar ook het grootste speelparadijs van België. De ideale uitstap voor kinderen tot 12 jaar.

Al deze attracties maken, samen met de uitgebreide horecamogelijkheden, van Park Molenheide de ideale daguitstap. Voor meer info zie hun website.

Recreatiepark Hengelhoef:

Zwemmen, spelen, genieten... het kan allemaal in Recreatiepark Hengelhoef. Geniet van het adembenemende subtropische zwemparadijs met de bekende wildwaterbaan of maak kennis met de unieke indoorspeeltuin Villa Victor. Lekker uitrusten en smullen kan dan weer in de gezellige taverne in de plaza of op het terras met uitzicht op het strandbad. Kijk snel op de website van Hengelhoef. Victor Vos heet u alvast van harte welkom.

Domein Kelchterhoef:

Domein Kelchterhoef, een oase van groen, rust en natuur, ligt in het hart van het bosrijke Midden-Limburg. Je kan er prachtige wandelingen maken, die starten aan de oude eik (Abdijhoeve). Het bos in Kelchterhoef, één van de oudste loofbossen van de Kempen, werd door "Regionaal Landschap Lage kempen" bekroond met een ster. Je kan op een speciaal uitgekozen plekje, herkenbaar aan de sterrenbank, wegdromen en genieten van het landschap.

Ongetwijfeld kom je tijdens je wandeling langs de unieke kastanjedreef of één van de mooie hoeves in Kelchterhoef:

Tijdens het hoogseizoen van de ballonvaart (tussen Pasen en eind oktober) stijgen er bijna dagelijks ballonnen op in domein Kelchterhoef. Je vind er tevens recreatiepark De Plas, camping de Binnenvaart, vakantiecentrum De Bosberg, vakantiewoningen Laemerbosch en de minigolf (aan Hoeve Jan gelegen). Zie hier voor de website van domein Kelchterhoef.