Jachthaven De Spaanjerd te Ophoven (Kinrooi)

 

Luchtfoto van Jachthaven De Spaanjerd te Ophoven
ons land - focus


Welkom in Limburg!

Inleiding en bronvermelding
Algemene Geschiedenis
's Lands Glorie
Bezienswaardigheden
Home
           
banner
Vlag Limburg

Jachthaven De Spaanjerd te Ophoven wordt uitgebaat door MAREC (Maaslandse Recreatiecentra).

De jachthavens van MAREC (Maaslandse Recreatiecentra) beschikken over een enorme watervlakte van in totaal 600 ha. Nabij jachthaven De Spaanjerd te Ophoven-Kinrooi zijn er snelheidsbeperkingen, zodat vooral zeilers en grote motorjachten hier terecht kunnen. Snelle watersport komt aan bod in jachthaven Heerenlaak. Ook op een behoorlijk aantal kilometers van de Maas is snelle watersport toegelaten. Vanaf de Maas kan tevens het omvangrijke Europese waterwegennet bevaren worden.

MAREC (Maaslandse Recreatiecentra) baat sinds 1980 de jachthavens De Spaanjerd en Heerenlaak uit. In jachthaven De Spaanjerd te Ophoven-Kinrooi, komen vooral zeilboten, grote kajuitjachten en surfers aan hun trekken. Er zijn bijna 1000 ligplaatsen, gaande van zeiljollen aan land tot jachten met een maximale lengte van 35m. Jachthaven Heerenlaak (440 ligplaatsen) is vooral interessant voor snelle motorboten vermits er geen snelheidsbeperkingen van toepassing zijn.

Heerenlaak en De Spaanjerd zijn de best uitgebouwde jachthavens aan de Maas: vlottende steigers, afgesloten parking, trailerhelling, mastkraan, tankstation, botenwerf, enz. Ze beschikken daarnaast ook over zeer modern uitgeruste kampeerverblijfparken.