Het Klankenbos

Kunstenaar Robert Lambermont voor het nieuwe, twaalfde kunstwerk in het Klankenbos.
ons land - focus


Welkom in Limburg!

Inleiding en bronvermelding
Algemene Geschiedenis
's Lands Glorie
Bezienswaardigheden
Home
           
banner
Vlag Limburg

Kunstenaar Robert Lambermont voor het nieuwe, twaalfde kunstwerk in het Klankenbos.

Het Klankenbos is een unieke collectie klankinstallaties en omvat een permanente collectie klankinstallaties in openlucht, uniek in Europa. Het parcours bevindt zich op Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt en prikkelt bezoekers om klankkunst in een mooie en rustige omgeving te ontdekken.

De klankinstallaties in Klankenbos zijn hedendaagse kunstwerken. Het publiek kan op de verschillende plaatsen waar ze opgesteld staan voornamelijk iets horen, maar telkens ook iets zien. Zo maakt jong en oud kennis met het verrassende karakter van klank en hoe mooi klank zonder meer wel kan zijn. De verzameling telt intussen twaalf vaste en drie mobiele klankinstallaties.

Iedereen kan Klankenbos steeds gratis en zelfstandig bezoeken, maar Musica biedt ook georganiseerde rondleidingen, zomeractiviteiten, schoolprojecten, aan.

Het Klankenbos heeft er sinds juni 2010 een 12de permanente klankinstallatie bij. De Nederlandse pianist en kunstenaar Robert Lambermont plaatste op de Dommel een grote houten trompet die volgens het systeem van een oude platenspeler het geluid van het stromende water omzet in een omgevingsgeluid. Het werk kreeg als titel Oor van Noach.