Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Duitsland

Papiermühle

Adres: Erfurter Straße 102, 07743 Jena

Website: http://www.papiermuehle-jena.de

Jena's Papiermühle, Oost-Duitsland, was een papiermolen, een herberg (waar begin 19e eeuw Napoleon eens verbleef) en nu een brouwerij.

Omschrijving

Deze regionale brouwerij begon als brouwcafé in 1996 en werd 10 jaar later drastisch vergroot. Het ruime brouwcafé, waarin een elegant restaurant, bestaat nog in het oude gedeelte van het pand. De locatie is een oude molen aan de westrand van Jena, die daar al vanaf 1298 staat. Hij werd in 1657 ingericht voor papierproductie en in 1737 kwam er een herberg bij. Na vergroting van het brouwhuis, liet men enkele oude, vroeger door Jena's Stadtbrauerei - die eind jaren 1990 sloot - geproduceerde merken herleven, waaronder Burschen-Pils en Schellenbier.

Bieren

Jena's Papiermühle, Oost-Duitsland, was een papiermolen, een herberg (waar begin 19e eeuw Napoleon eens verbleef) en nu een brouwerij.
Papiermühle Burschen-Pils

BÜRSCHEN-PILS

Alcoholpercentage: 4,5%
Type: Pilsener

Donkergoudblond tot lichtamber; medium body; betrekkelijk weinig bitterheid in de droge afdronk.

 

Papiermühle Deutsches Pilsner

DEUTSCHES PILSNER

Alcoholpercentage: 4,5%
Type: Pilsener

Dit bier is er in een gefilterde versie op fles en ongefilterd van de tap. Volle body en iets graanachtig, maar in balans met een hartige bitterheid.

 

Papiermühle Schellenbier

SCHELLENBIER

Alcoholpercentage: 5,8%
Type: Bokbier

Hoewel een bokbier door zijn zwaarte (16,8%), is dit bijna zwarte bier vrij licht in alcohol, met veel suikerneerslag. Aroma's van zoethout, gebrande mout; prettige kruidige bitterheid in de afdronk.