Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Duitsland

Paulaner

Adres: Hochstraße 75, 81541 München

Website: http://www.paulaner.de

Brouwerij Paulaner, München, Zuid-Duitsland.

Omschrijving

In 1627 stichtten de Broeders van St. Franciscus van Paola een klooster in Au, een voorstadje van München, en in 1634 begonnen ze bier te brouwen. Het werd een gewoonte van de hertog van Beieren om eenmaal per jaar daar een kruik van het extreem sterke 'Sankt Vater Bier' of 'Salvator' te ontvangen. Terwijl hij het dronk, vertelde broeder Barnabas hem wat het volk echt van zijn regime vond. Tegenwoordig wordt men aan deze traditie herinnerd bij het tappen van Salvator tijdens de vastentijd, en door het etiket. Klooster en brouwerij werden in 1799 geseculariseerd. In de 20e eeuw waren er grote fusies, eerst met Thomasbräu (1928), daarna Hacker-Pschorr (1979) en Auerbräu, Reichelbräu en Mönchshof (1986). Nu maakt Paulaner deel uit van Brau Holding International, die zelf voor een deel aan het Heineken-concern behoort.

Bieren

Brouwerij Paulaner, München, Zuid-Duitsland.
Paulaner Hefeweissbier Naturtrüb

HEFEWEISSBIER NATURTRÛB

Alcoholpercentage: 5,5%
Type: Hefeweizen

Oranje kleur, extreem troebel; intens zoete neus met bananen en specerijen; volle body en een afdronk met zwemen van citrusaroma's.

Paulaner Salvator

SALVATOR

Alcoholpercentage: 7,9%
Type: Dubbelbok

Roodbruin; vijgen- en melasse-aroma's; volle body en romig, niet te zoet; fruitige aroma's aan het vrij droge eind. Rijpt heel goed.