Brouwerij Schneider Weisse, Zuid-Duitsland.
Omschrijving
De geschiedenis van Schneider Weisse begint bij het Hofbräuhaus in München waar Georg Schneider I in 1855 brouwmeester werd. In deze tijd was tarwebier niet erg populair, maar Schneider geloofde in het product, kocht in 1872 zijn eigen brouwerij (de vroegere Maderbräu im Tal) en startte de productie onder zijn eigen naam, maar naar het historische recept. In 1927 verwierf de familie het Weisses Bräuhaus in Kelheim, een vroeger Hofbräuhaus met een 300-jarige geschiedenis van tarwebierproductie. In de Tweede Wereldoorlog werd de brouwerij in München zwaar beschadigd en werd de productie overgebracht naar Kelheim. De laatste jaren is het assortiment flink uitgebreid; drie bieren (Vintage Aventinus, Aventinus Eisbock en het organische Wiessen Edel-Weisse) worden primair voor de export gemaakt.
Bieren
ORIGINAL
Alcoholpercentage: 5,4%
Type: Hefeweizen
Lichtbruin en gist; intense kruidnagel- en bananenschilaroma's in de neus; kruidige fruitigheid op de tong; licht en verfrissend, met zeer milde bitterheid.
WEIZEN HELL
Alcoholpercentage: 5,2%
Type: Hefeweizen
Bleek en intens troebel; intens kruidige aroma's; volle body en bijna zoet, met bananebaroma's en een zweempje bitterheid.
WIESEN EDEL WEISSE
Alcoholpercentage: 6,2%
Type: Hefeweizen
Goudoranje, wolkig; zeer fruitig (banaan, grapefruit) in de neus. Hoog gecarboniseerd, soepel op de tong; vrij bitter.
AVENTINUS
Alcoholpercentage: 8,2%
Type: Dubbelbok
Donker kastanjekleur; bananen- en cacao-aroma's; kruidige fruitigheid, bijna verfrissend dankzij hoog koolzuur, hoewel de warmte in het mondgevoel verwijst naar zijn alcoholische sterkte. Geen duidelijke bitterheid.