Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Overige Europese landen met lokale biercultuur.

Schloss Eggenberg

Adres: Eggenberg 1, 4655 Vorchdorf

Website: http://www.schloss-eggenberg.at

Brouwerij Schloss Eggenberg, Vorchdorf, Oostenrijk.

Omschrijving

Deze brouwerij specialiseert zich in bieren met de sterkte van bokbier. Schloss Eggenberg, halverwege tuusen Salzburg en Linz gelegen, is al meer dan 200 jaar in het bezit van de familie Forstinger-Stöhr. Er zijn rum tien bieren in haar portefeuille, plus een shandy, een alcoholvrij bier en drie 'gedistilleerd bier'-spiritualiën. Het is echter het Urbock dat bewees de echte schat van de brouwerij te zijn. Toen de Zwitserse brouwfirma Hürliman in 1997 stopte met de productie van Samichlaus, na een fusie met drankenproducent Feldschlösschen, verwierf de brouwerij de rechten op dit bier dat alleen wordt gebrouwen op 6 december, de dag van St. Nicolaas (Sami-chlaus).

Bieren

Brouwerij Schloss Eggenberg, Vorchdorf, Oostenrijk.
Schloss Eggenberg Samichlaus

SAMICHLAUS

Alcoholpercentage: 14,0%
Type: Lager

Naar het heet 's werelds sterkste lager. Diepkoperen kleur; geen waarneembare kraag. Intens moutig aroma met merkbare alcohol. Zoete, fruitige smaak met tonen van gedroogde kersen, pruimen en vijgen. Dit bier heeft weinig hoparoma of bitterheid.

Schloss Eggenberg Urbock 23°

URBOCK 23°

Alcoholpercentage: 9,6%
Type: Donker eisbock

Helder goud, met weinig kant. Iets moutige neus, met zwemen van rode appels en peren. Zeer volle body; de zoetheid in balans met enige bitterheid in de nasmaak.

 

Schloss Hopfenkönig

HOPFENKÔNIG

Alcoholpercentage: 5,1%
Type: Pilsener

Zeer bleekgoud met een stevige kraag; hooiachtige, kruidige hoparoma's. De zeer lichte body wijkt voor enige droge bitterheid.